BLOG BARU

UNTUK MAKLUMAT LANJUT SILA KE BLOG BARU KAMI.
1.KLIK DISINI.


Saturday, February 14, 2009

HALWA 8 MAC 2008

12 Tgh -8 Mac 2008 Halwa Merayu Undi di SK Pengkalan Aor, Taman Kaya

3 petang ,8 Mac 2008 di Pusat Mengundi SK Sultan Abdullah Cheh
HALWA PERAK -SIAP SEDIA PILIHANRAYA KECIL BUKITGANTANG

Halwa berikrar akan terus berjihad tenaga,wang ringgit dan buah fikiran untuk menjadikan Parlimen Bukit Gantang indikator Kerajaan Rakyat.

Dr Siti Mariah sedang memberi perangsang kepada tenaga HALWA Kawasan Bukit Gantang.Bukit Cempedak-14 Februari 2009

YB Dr Siti Mariah berharap Muslimat bersiap sedia dengan rapi untuk menghadapi pilihanraya kecil kawasan Bukit Gantang.Beliau berharap kita bersedia dengan tugas masing-masing,supaya kita terus bertenaga sehingga hari mengundi 7 April 2008.Dr Siti Mariah berharap biarlah natijahnya di balas oleh ALLAH s.w.t.
Program Halwa Perak Get Ready to PRK dilancarkan oleh YB Dr Siti Mariah pada 14 Februari pada pukul 4.30 petang di Markaz Tarbiyyah Pas Kawasan Bukit Gantang. Kehadiran tenaga seramai 500 orang ,membuktikan Muslimat Kawasan Bukit Gantang serius dalam menghadapi PRK Bukit Gantang.
Turut hadir Timbalan YDP Kawasan Bukitr Gantang Ustaz Zulkifli Ahmad dan Pengarah JPK Bukit Gantang Sdr Khairul Anwar Ismail

Friday, February 13, 2009

MAKLUMAT PILIHAN RAYA KECIL PARLIMEN BUKIT GANTANG

Jumlah pemilih: 55,562(pemilih biasa 55426) dan (136 pemilih pos)

Pusat Mengundi :32 (29 sekolah dan 3 dewan dengan 111 saluran dijadikan pusat pengundian)

Tempat penamaan calon dan penjumlahan undi: Dewan MPT Taiping

Pengawai Pengurus Pilihanraya :Datuk Mahmod Morsidi(Pegawai Daerah LMS)

RENUNG KEMBALI- 8 Mac 2008

10 PAGI 8 MAC PUSAT MENGUNDI SMK DATO' WAN RASDI

8 MAC 9 MLM DEWAN MPT CKT JERING MENUNGU KEPUTUSAN
Hajah Safiah Harun dan Almarhum Hj Roslan
11.45 MLM .8 Mac Pengarah MTD Changkat Jering Rahim bersama Almarhum HJ Roslan Shaharum

LIMA CALON PILIHAN RAKYAT BUKIT GANTANG

Changkat Jering-

Lima disebut-sebut sebagai calon PR di Bukit Gantang. Senarai nama itu menjadi pilihan pengundi di Parlimen Bukit Gantang.Antaranya :
-Ustaz Idris Hj Ahmad-AJK Pas Pusat
-Ustaz Nordin Jaafar- YDP Kawasan Bukit Gantang
-Ustaz Ahmad Awang-Naib Presiden Pas
-Tn Hj Mohd Sabu- Naib Presiden Pas
- Dato' Seri Hj Nizar MB Pakatan Rakyat.

Dalam pada itu jentera pilihanraya PAS Bukit Gantang telah mula menyiapkan jentera pilihanraya.Semua bilik gerakan DUN telah mula beroperasi mulai 13 Februari.Untuk peringkat peti undi semuanya telah beroperasi.


kp.4.30 pm

Thursday, February 12, 2009

GERAKKAN JENTERA -TINGKATKAN KUALITI PARLIMEN BUKIT GANTANG MILIK KITA

Blogger Pas For All,akan terus berfungsi untuk mengenang jasa Almarhum Hj Roslan Shaharum.
Pilihanraya Kecil Parlimen Bukit Gantang,menjadi medan untuk kami ketengahkan perjuangan Ahli Parlimen Bukit Gantang dalam tempoh 11 bulan lalu.
Insyaallah kita akan cuba paparkan apa yang telah disumbangkan oleh Almarhum Hj Roslan Shaharum dalam program Jasamu Dikenang.
"Tuan-tuan dan puan-puan bukan berjuang kerana saya,tetapi Pas itu sendiri"itulah ungkapan Almarhum Hj Roslan dahulu."Saya ingin saudara keluar dari menerima zakat ,menjadi sebagai pengeluar zakat" itulah dinyatakan sewaktu menyampaikan sumbangan Baitulmal Perak,dalam program Kembara Zakat.
Jadi marilah kita terus bekerja untuk memenangkan PAS ,menurut Almarhum PAS For All.KP .6.05PM

Wednesday, February 11, 2009

KEMBALINYA SEORANG PEJUANG -ROSLAN SHAHARUM

Dato'Seri Hj Nizar menatap wajah Hj Roslan dengan penuh sebak.Kini kehilangan sahabat.

MB Dato' Seri Nizar turut hadir ziarah jenazah Hj Roslan Shaharum
YDP Pas Bukit Gantang Ustaz Nordin Jaafar turut menolong mengurus jenazah Hj Roslan Shaharum

Ustaz Mujahid mengimamkam solat jenazah .Turut kelihatan YB Salehudin Ayub dan YB Dr Hatta Ramli


Rakyat berebut untuk bersolat jenazah.Solat jenazah berlangsung dua kali di Masjid Ckt Larang.Solat jenazah hingga ke tepi jalan.


Ribuan rakyat tanpa mengira keturunan memberi penghormatan terakhir untuk seorang pejuang rakyat
Puan Amizan Baharudin memberi sokongan agar Hajah Safiah tabahPERGINYA SEORANG PEJUANG RAKYAT

Terasa sebak untuk menulis,menggingatkan almarhum Hj Roslan.Sepanjang lebih kurang 11 bulan berkhidmat sebagai Setiausaha Sekretariat Parlimen dan juga Pegawai Khas Hj Roslan .Tempat yang menjadi permintaan ramai,sehingga Hj Roslan menasihat supaya terus berkhidmat.Jikalau buat kerja orang kata,tak buat pun orang kata. Jadi teruskan perkhidmatan.
Penulis selalu mewakili Hj Roslan dalam perjumpaan dengan agensi kerajaan.Apabila mewakili Hj Roslan ,menggambarkan kita membawa imej PAS.Namun begitu banyak yang tidak begitu suka dengan cara penulis,mendahului kawasan itu yang sering dicakapkan.
Banyak kenangan bersama Almarhum Hj Roslan,apabila banjir kilat melanda hampir 10 kampung di Parlimen Bukit Gantang,almarhum sanggup balik menjenguk rakyat .Sedangkan pada masa itu baru selesai persidangan parlimen 11.00 malam.Pukul 1 pagi sudah bersedia bertemu rakyat bertanya khabar.
Hj Roslan bukan kedekut,amat pemurah.Kami amat memahami ,jikalau tak menolong Hj Roslan berasa amat sedih,kerana Hj Roslan tahu tentang kesusahan .Almarhum daripada keluarga miskin. Hj Roslan pernah menyatakan kita akan ditanya di akhirat nanti jikalau perkhidmatan kita tidak memuaskan.
Penulis sempat bercakap dengan almarhum pada 8.30 pagi 9 Februari,penulis menyatakan program tetap berjalan iaitu Munajat dan Ceramah bersama Ust Misbahul Munir Masduki,di Surau Bt 6,Ckt Jering.
Harapan beliau ingin mendirikan Maahad Tahfiz Sains di bawah Yayasan Perak.Penulis mencadangkan di Changkat Jering.Mungkinkah boleh dilaksanakan oleh Pengerusi Yayasan Perak yang baru.
Alfatihah

Tuesday, February 10, 2009

MOHON MAAF KEPADA SEMUA

Kami sekretariat Parlimen Bukit Gantang memohon maaf bagi pihak keluarga Hj Roslan Shaharum sepanjang beliau menjadi wakil rakyat kawasan Bukit Gantang.
Segala kesilapan dan kesalahan almarhum Hj Roslan ,kami memohon semua rakyat memaafkannya.Bagi kita di Parlimen Bukit Gantang mempunyai 47 Ketua Kampung.Pihak Sekretariat berharap Ketua Kampung meneruskan aktiviti Hj Roslan ,"dialog rakyat".
Al fatihah.

Sunday, February 8, 2009

UMNO PERANGKAP RAKYAT BENCI BAGINDA SULTAN

Rakyat Perak diharap tidak melupakan UMNO/BN yang membuat kerajaan rakyat Perak mempunyai Kerajaan Haram,kerajaan rampasan kuasa.Pemimpin BN cuba mengalih isu kerajaan haram dengan melaga-laga Dato' Seri Nizar dengan Sultan.Media tajaan UMNO memanipulasikan bahasa istana yang digunakan rakyat sewaktu mengadap Baginda Sultan . Contohnya perkatan Sembah Derhaka,digunakan oleh MB Pakatan Hj Nizar adalah untuk tidak bersetuju dengan pandangan DYMM Sultan,bukannya ingin menjadi penderhaka.
UMNO /BN yang bersalah menubuhkan kerajaan haram ,cuba menggalakkan rakyat memberontak ke atas DYMM Sultan Perak."Kita jangan terperangkap dengan rancangan jahat UMNO" tegas Hj Roslan sewaktu ditemui di rumah ibunya.
"Begitu juga kita tidak memusuhi anggota keselamatan jikalau kita memerintah Malaysia mereka juga berkhidmat dengan kerajaan rakyat" ujar Hj Roslan.
Dalam pada itu Hj Roslan juga berharap semua Ketua Kampung pilihan rakyat terus berkhidmat kerana kontrak perkhidmatan sehingga 2010."Tuan-tuan perlu memikirkan rakyat",tambah Hj Roslan.
"Kemudahan saya sebagai Pengerusi Yayasan Perak telah ditarik,kereta Pengerusi Yayasan telah diambil,sedangkan saya mempunyai tempoh sebagai Pengerusi Yayasan Perak selama dua tahun" terang Hj Roslan lagi .
Menurut Hj Roslan semua dermasiswa dan bantuan pendidikan untuk rakyat Perak telah dibekukan. Bagi Hj Roslan beliau akan terus memasuki pejabat seperti biasa.
Sementara itu PAS Kawasan terus bermunajat kehadrat ALLAH swt memohon memberi pengajaran yang besar kepada Osman Jailu. Pada malam ini 8 Februari 2009,pukul 8.30 malam di Pusat Tarbiyyah Kawasan Bukit Gantang,Bukit Cempedak.

Nizar MB Perak - Tengku Razaleigh

nizar sedang menyampaikan ucapan

KUALA LUMPUR, 8 Feb (Hrkh) - Sambil menyifatkan kejadian di Perak memalukan, bagi veteran Umno Tengku Razaleigh Hamzah, Menteri Besar Perak ialah Datuk Seri Mohamad Nizar Jamaluddin.

"Menurut Perlembagaan, Datuk Seri Nizar Jamaluddin adalah Menteri Besar sehinggalah beliau meletak jawatan secara sukarela, atau dijatuhkan melalui undi tidak percaya di dalam sidang Dewan (Undangan Negeri) yang rasmi.
"Perlembagaan tidak membuat sebarang peruntukan untuk membolehkan beliau dijatuhkan dengan sebarang cara lain,termasuk petisyen atau arahan dari manamana pihak berkuasa yang lain," tegas Ahli Parlimen Gua Musang itu.

Tengku Razaleigh juga menekankan bahawa usaha menjatuh atau menubuhkan sesebuah kerajaan dengan apa jua cara lain dianggap pencabulan Perlembagaan Malaysia, penghakisan kedaulatan undang-undang dan menghadapi risiko menubuhkan kerajaan haram (kenyataan penuhnya di sini).
Ketika ditemui wartawan selepas mesyuarat khas Exconya, Mohammad Nizar memberitahu, Pakatan Rakyat menyerahkan kepada mahkamah untuk menentukan sama ada kerajaan negeri yang ada sekarang sah atau sebaliknya.
"Jadi kita serah sebulat-bulatnya kepada mahkamah untuk menentukan. Kalau mereka teruskan (angkat sumpah exco kerajaan negeri Barisan Nasional) sebelum mahkamah bersidang, maknanya kita akan ada dua menteri besar dan dua kerajaan.
"Belum pernah ada dalam dunia begini," katanya kepada pemberita di kediaman rasmi Menteri Besar Perak di Ipoh tengah hari semalam.
Beliau mengulas kerumitan yang bakal timbul sekiranya majlis angkat sumpah barisan exco kerajaan negeri BN dilangsungkan Selasa ini selepas Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Pangkor, Datuk Dr. Zambry Abdul Kadir selamat mengangkat sumpah di Istana Iskandariah sebagai menteri besar baru Jumaat lalu.
Mengulas mengenai mesyuarat khas exco yang dijalankan tanpa mengadap Sultan Perak sebagaimana kebiasaan mesyuarat exco, Nizar berkata, perkara itu "dibolehkan" kerana itu mesyuarat khas.
Ditanya adakah beliau akan pergi bertugas ke pejabat Menteri Besar Perak Selasa ini sedangkan Zambry sudah dilantik sebagai menteri besar baru, secara bergurau Mohammad Nizar berkata, "saya akan berebut, siapa datang awal"._


walau adanya undang-undang yang jelas(bold),tapi kenapa Tuanku sendiri tidak dapat menerimanya,atau adanya tangan -tangan ghaib yang menghalang Tuanku dari memahami akta-akta tersebut...lupakah saudar/i bahawa umno pernah melantik Sultan yang baru dikelantan suatu masa dulu...begitu jahatnya umno.....