BLOG BARU

UNTUK MAKLUMAT LANJUT SILA KE BLOG BARU KAMI.
1.KLIK DISINI.


Friday, March 20, 2009

UMNO KIAN TERDESAK

UMNO kian terdesak menggunakan isu hina raja.Mereka sebarkan risalah yang tidak tergamak untuk kita paparkan .Contoh digambarkan DYMM Sultan dan Dato' Mufti sebagai an...g.Banyak risalah disebarkan khususnya semasa umat Islam sedang bersolat Jumaat pada 20 Mac.
Banyak risalah disebarkan menyatakan MB Nizar gadai tanah Melayu kepada Cina.DVD disebarkan semasa orang sedang nyenyak tidur ,berkaitan ,betapa kita benci orang Cina dan India.
Banyak lagi....

Thursday, March 19, 2009

CERAMAH ANWAR DAN NIZAR TUKAR KE BUKIT CEMPEDAK

Ceramah Perdana DSAnwar dan MB Hj Nizar ditukarkan ke Bukit Cempedak. Menurut Ustaz Nordin Jaafar ceramah terpaksa diadakan di sana kerana Pihak Polis tidak memberikan permit .Setelah rayuan dan berbincang dengan Raja Musa ,Ketua Polis Daerah Taiping memberi alasan gangguan lalulintas dan mengganggu ketenteraman awam.
Ceramah Dato Seri Anwar dan Dato Seri Nizar akan berlangsung di Pejabat Pas Kawasan Bukit Gantang di Bukit Cempedak,Bukit Gantang.
19 MAC 2009
Bukit Cempedak,Bukit Gantang.
9 .00 Malam

Pihak Urusetia Pakatan Parlimen Bukit Gantang berharap masyarakat bertenang dan tidak mengganggu undang-undang.Pihak Urusetia meminta jentera pilihanraya terus bekerja tanpa rasa takut dan gentar berdasarkan undang-undang.

Wednesday, March 18, 2009

Kekalkan Kemenangan Untuk Rakyat


Pas akan mengisytihar calon pada 23 Mac 2009.Pengisytiharan akan dilakukan oleh Tuan Guru Hj Abdul Hadi Awang di Dataran Pakatan Rakyat Jalan Changkat Jering-Simpang (tepi Petronas).

Sementara itu Mesyuarat Jawatankuasa PasPusat akan berlangsung pada 2.30 petang di Markaz Tarbiyyah Pas Air Kuning,Taiping untuk membuat pemilihan calon Pas bagi Prk 059 Bukit Gantang. Menurut YB Ustaz Nasharudin Mat Isa mesyuarat itu akan dipengerusi Tuan Guru Hj Abdul Hadi Awang untuk memilih calon Pas .

Kekalkan Kemenangan Untuk Rakyat ,dengan itu jentera operasi kita jangan terlalu" over confident" ,perlu bekerja keras untuk meneruskan kemenangan rakyat di Perak dan seluruh Malaysia .Pesanan kita jangan terlalu yakin disampaikan oleh YB Nasharudin Mat Isa dalam pertemuan dengan jentera PAS di Air Kuning.

UMNO akan buat apa sahaja untuk memastikan BN menang dan memastikan Najib dapat menjadi Perdana Menteri. Seorang rakan SB menyatakan UMNO akan guna duit dan bukan projek mi segera.Beliau juga menyatakan ugutan akan digunakan untuk menakutkan pengundi bukan Melayu.Rakan juga menyatakan mereka gunakan kaedah di Kuala Terengganu menakutkan pengundi Cina. Di sini Pas perlu menarik pengundi Melayu yang akan mendapat habuan yang sedikit.

Tuesday, March 17, 2009

23 MAC 2009 Jangka Umum Calon Pas Bukit Gantang

Changkat Jering- Pas Pusat diangka mengumumkan calon pilihanraya PRK 059,pada 23 Mac di Dataran Pakatan Rakyat Simpang(tepi Stesen Petronas) Jalan Changkat Jering-Simpang.Menurut sumber yang boleh dipercayai pengisytiharan dijangka akan diumumkan oleh Presiden Pas Tuan Hj Abdul Hadi Awang.
Lima nama menjadi pilihan akhir Pas Kawasan Bukit Gantang.Antaranya Ustaz Idris Ahmad,Ustaz Ahmad Awang,Hj Mohd Sabu,Ustaz Nordin Jaafar dan Hj Asmuni Awi.

Pengundi Bukit Gantang telah buat keputusan undi PAS

Almarhum Hj Roslan sering dipanggil ke hospital oleh keluarga pesakit untuk membantu mereka.Almarhum sedang membantu seorang pesakit di Hospital Taiping.

Hj Roslan sewaktu hayatnya tidak pernah menolak membantu mereka yang memerlukan rawatan Shifak tanpa mengira kaumBukit Gantang kini banyak dikunjungi orang. Sebagai petugas UMNO /PAS ,tidak kurang juga pihak SB.Bagi mereka yang biasa dengan kita, mereka juga melaporkan banyak perkara dan memberi banyak cadangan.


Sebentar tadi seorang guru ahli UMNO meminta calon Pas lebih baik daripada Ismail Sapian. Beliau berjanji mereka sekeluarga akan mengundi PAS.Namun begitu jikalau Ustaz Idris Hj Ahmad,biarlah beliau mesra pengundi,banyakkan senyum dan ramahkan diri. "Mengapakah Nizar sering turun Bukit Gantang? kata cikgu A. "Mungkinkah Nizar calon PAS ?" tambah Cikgu A. Saya hanya tersenyum.


Seorang kenalan bertugas "SB" memberitahu PAS kini sedang mendahului.Pengundi bukan Melayu sudah menetapkan untuk undi PAS.Beliau menyatakan hanya pengundi Melayu agak sukar.Kenalan itu menyatakan bagi DUN Trong, Permatang Raja dan Sg Tinggi agak sukar ,kerana di situ terdapat Pekida. Untuk Changkat Jering, Peti undi Larit Tin dan Air Kuning perlu digempur.Itu kawasan putih untuk UMNO.


SB yang mesra tapi tak rapat itu menyatakan imej Hj Roslan Shaharum perlu diketengahkan.Calon BN Ismail Sapian bukan calon popular..Beliau akan kehilangan pekerjaan., undi tak dapat YB dalam khayalan. Itu kata SB bukan kata saya.

Sehari bersama MB Hj Nizar Di DUN Changkat Jering.

MB sedang berucap di hadapan Ketua Kampung dan JKKK Parlimen Bukit Gantang di Dewan Orangramai Air Kuning

MB Hj Nizar memberi ucapan menjelaskan perkembangan terkini Negeri Perak


16 Mac Wartawan interview MB selepas dialog rakyat bersama Ketua Kampung dan JKKK di Dewan Orangramai Air Kuning MB Hj Nizar mengambil kesempatan ziarah Pak Uda Suria yang dipotong kaki kerana penyakit kencing manis 5.30 petang- 16 MacMB memberi tazkirah di Masjid Pengkalan Aor,Jln Taman Kaya