BLOG BARU

UNTUK MAKLUMAT LANJUT SILA KE BLOG BARU KAMI.
1.KLIK DISINI.


Friday, May 15, 2009

JADUAL MB -HJ NIZAR HARI INI 15 MEI 2009

InsyaAllah Hj Nizar Ahli Parlimen Bukit Gantang akan memenuhi Program Aktiviti Bertemu Rakyat di Parlimen Bukit Gantang bersama isteri.

Aktiviti DS bermula dengan program berikut:
15 Mei 2009
12.00 Tgh -Tazkirah Jumaat dan Solat Jumaat di Masjid Kg Cheh,Bukit Gantang
2.30 Petang -Jamuan kesyukuran UPU Kg Changkat Ibol.
3.00 Petang -Program Ziarah Datin Seri Di Dun Trong
5.00 Petang -Bertemu dengan Petugas Pusat Khidmat Ahli Parlimen
7.30 Mlm -Kuliah Maghrib Di Surau Kg Kurnia Jaya
9.00 Mlm -Ceramah Isu Semasa DUN PERAK/2 MB

16 Mei 2009

6.00 pagi - Kuliah Subuh di Masjid Pengkalan Aor,Tmn Kaya
8.30 pagi - Ke Perasmian Mesyuarat Agung Kawasan Kali 42 di Markaz Negeri Air Kuning

Thursday, May 14, 2009

PILIHANRAYA NEGERI PERAK MUNGKIN AWAL JUN

Changkat Jering.14 Mei 2009

Kemungkinan Pilihanraya Negeri Perak tidak dapat dielakkan.Jikalau kita membaca kenyataan PM Dato Najib.Pilihanraya negeri Perak satu option,ini menunjukkan suara rakyat akhirnya didengar. Kita berharap DYMM Sultan Perak akan memperkenankan pembubaran DUN.
Sehubungan itu Pas Kawasan Bukit Gantang berharap jentera parti semua peringkat akan mula bekerja setelah berehat selama sebulan .Unit Peti Undi dan Majlis Tindakan Dun perlu bersedia.Gunakan pengalaman yang ada untuk bekerja dan mendekati pengundi serta masyarakat.
Mood rakyat perlu segar dan digerakkan

PUSAT KHIDMAT AHLI PARLIMEN

No 3,Tingkat 1,Lorong Damai 1,Taman Damai 2,34700 Simpang,Perak Darul Ridzuan.
Tel/Fax:05-8483950.

Pusat Khidmat ini Sekretariat Parlimen telah mula menyewa mulai 1 Februari 2009.Pusat ini asalnya untuk kegunaan Allahyarham Hj Roslan Shaharum sebagai Pusat Khidmat.Namun Allah s.w.t lebih menyayangi Allahyarham Hj Roslan Shaharum,dengan menjemputnya pada 9 Februari 2009(Isnin).PrK p059,dijadikan Bilik Gerakan Majlis Tindakan Dun Changkat Jering.
Alfatihah untuk Allahyarham Hj Roslan Shaharum

TIGA SAHABAT -ORANG KUAT HJ NIZAR

Tiga sahabat mewakili PAS Kawasan Bukit Gantang,mereka menjadi nadi sewaktu PRK P059.
Dari kiri Hj Hasan Saleh sebagai penyokong, Sdr Mohamad Fadhil Ejen Pilihanraya dan Sdr Rahim Ismail sebagai pencadang. Gambar kenangan pada 29 Mac 2009

PRESIDEN DAN TIMBALAN PRESIDEN

KENANGAN BERSEJARAH DUA PIMPINAN SOLAT HAJAT DI MARKAZ NEGERI AIR KUNING,TAIPING SEMPENA PILIHANRAYA KECIL BUKIT GANTANG PADA 29 MAC 2009. Semoga mereka yang mewakafkan wang,tenaga dan benda untuk membangunkan Markaz Tarbiyyah Air Kuning mendapat ganjaran disisi Allah s.w.t.

Wednesday, May 13, 2009

SUJUD SEORANG TOK GURU

Sujud Tok Guru Haji Hadi,mengharapkan kemenangan Hj Nizar pada 29 Mac 2009.Hari Penamaan CalonPrK Bukit Gantang.Sebelah kanan YB Ustaz Nasharudin Mat Isa.

6 JAM TAHAN KERUSI RAKYAT

Inilah YB Tuan Sivakumar yang mempertahankan hak rakyat.Sanggup duduk 6 jam di kerusi Speaker.Turut kelihatan YDP Kawasan Bukit Gantang,Ustaz Mohd Nordin Jaafar.
Selepas mesyuarat Exco Kerajaan Pakatan Rakyat,di Rumah MB,Kg Sg Rokam.Banyak keputusan dibuat,antaranya kekalkan Ketua Kampung dan JKKK.

Monday, May 11, 2009

SYUKUR -Penduduk Bukit Gantang

Changkat Jering- Pas Kawasan Bukit Gantang berrharap rakyat Perak bertenang dan menerima keputusan mahkamah yang memihak kepada MB Nizar dengan penuh rasa syukur kehadrat Allah s.w.t.
Menurut YDP Kawasan,Ustaz Nordin Jaafar,kita hendaklah terus bermunajat kehadrat Allah s.w.t."'Ahli Pas digalakkan puasa sunat dan sujud syukur" .
Ustaz Nordin menyarankan kita terus bekerja dan bersiap sedia menghadapi kemungkinan PRN.