BLOG BARU

UNTUK MAKLUMAT LANJUT SILA KE BLOG BARU KAMI.
1.KLIK DISINI.


Saturday, April 4, 2009

Jaga-jaga unsur SABOTAJ.

1. Datuk Mustapa Ali menyatakan beliau mendapat maklumat terdapat usaha bakar kereta buruk berdekatan balai polis, lantas pihak BN menuduh Pakatan Rakyat cuba mencetuskan huru-hara.
Beliau meminta pihak Polis bersikap adil dan telus.

2.Osman Jailu bersama guru wanita. Mereka masih mahu memfitnah Hj Nizar dengan guru gatal ahli Umno Pokok Assam. Diploma pendidikan pun tak ada nak jadi cikgu. Kaki MC pula.

3. 14 guru dalam parlimen Bukit Gantang dipanggil,diberi nasihat supaya jangan lupa dan lalai sebagai pendidik.14 guru itu semuanya lulus PTK dan dapat hadiah galakan . Merekalah guru berprestasi cemerlang di sekolah. Guru ahli Umno ,disiplin pelajar pun buat tak peduli.

LAGI-LAGI UMNO

Jom pi mengundi. Jangan takut dengan kumpulan samseng. Kita mempunyai cukup polis untuk menghalang samseng. Kita difahamkan terdapat satu pertemuan dengan kumpulan samseng berlaku.Namun begitu kumpulan samseng berjanji akan membela rakyat tertindas. Mereka ingin menjadi Robin Hood.
Sementara itu satu sumber menyatakan 20 bas pengundi jelmaan akan muncul di Dun Trong. Lagi-lagi Umno.........

PERISTIWA BERGAMBAR-PRK 059

Hj Nizar bersama warga emas ,kerusi roda sumbangan dermawan dari Kelantan
Hj Nizar beramah mesra dengan penduduk Kg Kubu Bukit Gantang,yang bertudung kuning susu sedang mengupas kentang kakak Ismail Sapian .'Sampaikan salam saya kepada Ismail 'kata Hj Nizar

SIAPA NAJIB-NAJIB LULUS 10 LESEN JUDI

Oktober lepas kerajaan secara senyap-senyap telah meluluskan 10 lesen perjudian cabutan bertuah.Dalam Dewan Rakyat "Sejumlah 10 cabutan bertuah khas special draw telah dibenarkan oleh kerajaan pada tahun 2008.Jumlah kutipan cukai yang diperolehi daripada cabutan khas tersebut adalah sebanyak RM 77,026,026,171.o4," kata Menteri Kewangan dalam jawapan lisannya kepada soalan oleh Ahli Parlimen Machangg,Saifuddin Nasution Ismail.
Menurut Laporan dari Business Times Singapore Lesen tersebut diberi kepada tiga Syarikat; Magnum,Tanjong dan Berjaya Sport Toto. Laporan itu menyatakan kerajaan bergantung kepada pendapatan hasil judi untuk meringankan beban ekonomi berikutan kemerosotan harga petrol dan minyak sawit di pasaran dunia.

ANDA CIKGU JOM PI DIALOG SAMA ANWAR IBRAHIM

5 April 2009, satu dialog bersama DSAI di Dewan orang Ramai Kg Air Kuning .Program bermula pada pukul 11.00 pagi.
Program Anwar Ibrahim sehari bersama pengundi Parlimen Bukit Gantang dijangka mendapat sambutan hebat masyarakat.Pada sebelah malamnya Anwar berceramah di Tapak Expo Tuan Guru Nik Aziz Simpang dan di Pasti Taman Mewah,Kamunting.
Menurut kodinator Tn Hj Nordin dijangka 500 orang guru LMS dan sekitar akan turut serta. "Guru kini semakin berani" tambah Hj Nordin lagi.

Friday, April 3, 2009

GAMBAR PENUH MAKNA

USTAZ MUJAHID YB PARIT BUNTAR BERSAMA DATO ROSLI HUSEIN.TURUT KELIHATAN USTAZ NORDIN. MUNGKIN ROSLI SURUH UNDI HJ NIZAR . TURUT KELIHATAN YB KAMARUDIN JAAFAR DAN USTAZAH JAMILAH IBRAHIM
POLIS KAWAL UMNO PASANG POSTER DI CHANGKAT IBOL
APA YANG NAK DIKAWAL MEREKA?

BANYAK SANGAT JADI PENYAMAR

1.
SMS dan telefon,semuanya nak tahu tentang aktiviti Calon dan PAS. Sehingga tak terlayan.Apabila program tidak seperti yang didapati ,mereka marah kenapa program berubah. Mereka bukan pengundi,tetapi banyak sangat mengaku pengundi. Sehingga ke sekolah mereka hantar surat layang,surat tanpa nama menyuruh sokong BN. Tergamak memburukkan Nizar.
2. Seorang rakan yang bekerja di Bukit Aman ,mendakwa polis di Bukit Gantang mencecah 10000 orang.Bagi kita terkawallah Parlimen Bukit Gantang,sekurang-kurangnya tiada merempit dan kejadiaan pecah rumah.Namun begitu rumah YDP Taiping dipecah masuk pada 3 April ,pukul 2 pagi,hilang dua laptop dan Rm 300.00. Mungkinkah pencuri itu diupah/? Banyak maklumat ,jentera operasi?

3.Penulis dari dahulu tak pernah mengundi BN, dahulu semasa di Ipoh ,mengundi DAP.Ipoh membangun dari dulu lagi,tiada yang terpinggir. Tapi apabila duduk di Bukit Gantang,miskin tegar,kemudahan air dan eletrik masih terdapat rakyat yang tidak menikmatinya.Kami di Pusat Khidmat Parlimen amat mengetahuinya.

4. Umno mula guna bomoh,itu yang diberitahu oleh seorang rakan dari UMNO.Pejabat Pak Lah,PM dulu pun ada tangkal apalah sangat Umno Bukit Gantang..

5. Keputusan kita setakat ini,insyaALLAH mendahului. Kayu pengukur penulis di Sekolah. Semua budak India dan Cina menyatakan bapa mereka UNDI PAS.. "Cikgu undi apa" BN, ? Saya undi BN. "BN sudah tak laku cikgu?. Itu jawapan pelajar sekolah,. generasi muda .. Jumpa esok. .esok cuti,nak kempen untuk Hj Nizar ,lepas kempunan,untuk merayu undi. "PAS FOR ALL"

Thursday, April 2, 2009

Terima Kasih Masih Ada Yang Sudi

1.Timbalan Presiden Pas bertanya kenapa pasukan polis mengawal UMNO memasang bendera.Jikalau polis boleh dibayar untuk mengawal petugas umno ,Berapa pasukan Polis sanggup terima untuk mengawal petugas PAS.? petikan sidang media di Bilik Operasi ,PAS Bukit Gantang.

2.Semasa mendengar Ceramah Penerangan,Ketua Menteri Pulau Pinang,Lim Guan Eng,beliau menyatakan ingin mengikut gaya pemerintahan Khalifah Umar ibn Abdul Aziz. Lim Guan Eng menerangkan UMNO tidak suka. Kini Pulau Pinang bebas kemiskinan tegar mulai 30 Mac 2009.

3.Semasa membeli ikan di pasar Taiping , Penjual Ikan menyatakan Pas akan menang majoriti 5000 ke atas. Saya masih tak setuju,masih ingal lima hari menuju ke 7 April. "Cikgu percayalah cakap gua"? Terfikir semasa PRU 12,penjual ikan yang sama bercakap Hj Roslan akan menang! Lalu saya menyatakan INSYAALLAH.

4. Terima kasih kepada pelayar ke laman kami. Kami berharap kita akan menerima kebenaran dan menolak kebatilan.

5. Jangan lupa ceramah ANWAR IBRAHIM DI PEKAN TRONG DAN SG TINGGI pada 2 April 2009. Jom pukul 9.30 malam ini.Kita mendapat permit ,Ceramah dengan permit. Permit Polis Permit Isteri Permit Suami. Jom kita pi ceramah.

Wednesday, April 1, 2009

OSMAN NAK GUNA PEREMPUAN FITNAH NIZAR

Umno kian terdesak menggunakan perempuan untuk fitnah Hj Nizar.Perempuan itu dari Pokok Assam,dikatakan mengajar di SM Hua Lian Tinggi. Emak kepada perempuan gila kawin ini orang kuat UMNO Taiping.
Difahamkan mendapat rawatan Hospital Taiping. Kerja bukannya ada kualiti,selalu MC.

Dari Hj Nizar menjadi MB ,perempuan ini menyatakan akan berkawin dengan Nizar.MB boleh memberi jawatan guru tetap di mana-mana dia suka. Star ,Seratas atau MRSM boleh mana satu. Punya goreng ,tahu semua program MB tetapi apabila pengundi bertanya kita ,pecah tembelang, sikit punya banyak goreng cikgu perrempuan pokok assam.

Silap-silap kita saman malu kepada perempuan ini. Politik baru politik matang. Ayuh kita pengundi KEKALKAN KEMENANGAN UNTUK RAKYAT

JAGA-JAGA MACAM-MACAM BOLEH BERLAKU1.  Petugas PR perlu mendekati pengundi.Izin Allah ,kena caranya pengundi Melayu UMNO dan atas pagar akan undi kita.Pengundi bukan Melayu berdasarkan pemerhatian di tempat kerja penulis amat memberansangkan. Mereka menjanjikan undi yang banyak.

2.Raja Ahmad Bola,kempen di Tmn Kuning Sari. Ceramah Syok sendiri. Tak suka peniaga .Tak suka kita wujud expo,sambil menolong orang Melayu

3.Main isu 999 tahun. Tak langsung terfikir kita rakyat Malaysia perlu bersatu padu. Mereka ingat Sultan  untuk orang Melayu,kita orang India dan Cina tak layak dapat naungan Raja Melayu.Jaga-jaga macam-macam boleh berlaku. BN buat hal,nak menang. Kita terus mendekati rakyat.

Tuesday, March 31, 2009

Ringkas PrK p059

1. Wujud tiga kem dalam UMNO kini,setelah terdapat calon bebas bertanding.Nampak mesra tetapi penyokong Dato Rosli Husein ,menyatakan akan mengundi HJ Nizar, kerana tidak mahu
Ismail Sapian menjadi Ketua Bahagian .

2. Dato Jins Shamsudin ,menyatakan jangan jadi macam Singapura,Cina menguasai Singapura.Kalau undi PAS ,rakyat akan menderita, tidakkah mereka ,mengetahui kita ini dijadikan untuk saling kenal-mengenali. Isu Kampung Baru,dijajakan oleh perayu undi UMNO.Jikalau didapati menghasut,diharap para pengundi membuat laporan polis. Kita semua rakyat Malaysia ,yang miskin wajar dibantu. Perak Cement/Perak Hanjoong kepunyaan YTL,dahulu tanah rezeb Melayu sampai sekarang tak berganti.

3. Boikot media arus perdana nasihat Tok Guru Nik Aziz. Teruskan boikot TV3, Utusan dan Berita Harian.

Sayu Tak Dapat Ikut Kempen Hj Nizar


Ir Hj Nizar menyerah borang pencalonan kepada Pengurus Pilihanraya Dato' Mahmod Morsidi.
Turut kelihatan Rahim Ismail dan Hj Hasan Salleh

Tiba-tiba hati menjadi sayu,pertama terkenangkan pilihanraya UMUM 12,mengikuti Hj Roslan kempen dari rumah kerumah.Kini tidak sempat dan terpaksa duduk dalam bilik operasi menyebabkan diri terasa seba tak kena. Jadi apabila Sdr Nizam meminta tolong ,pasti saya akan muncul di Dataran Tok Guru Nik Aziz Simpang.

Namun banyak maklumat yang diperoleh.Baru sebentar tadi sewaktu pergi ke kedai motor di Pekan Taiping, seorang rakan Cina menyatakan Pas menang majoriti 5000.Saya menyatakan sebaliknya Cina mungkin undi BN ." Cikgu percaya sama gua" kata rakan Cina itu.

Seorang pengundi ,wanita di Batu 2 1/2 Jln Simpang menelefon ,beliau begitu terkejut apabila Hj Nizar pergi melawat pasar malam BT 2 1/2, pada 31 Mac.Apa yang beliau terkejut selesai sahaja Hj Nizar bertemu dengan perayu undi Puteri UMNO,mereka melaungkan Hidup BN,Hidup BN.Pengundi itu menambah Hj Nizar membalas Hidup Rakyat! Spontan sahaja pengungjung membalas kembali Hidup Rakyat. Menurut beliau satu pasar malam menyahut Hidup Rakyat dan takbir. Perkara ini disahkan oleh Ketua Kampung Larut Tin. En Bad Ali.

Sementara pengundi Cina menyatakan Program Menteri ,di Pekan Kuala Sapetang tidak mendapat sambutan. Saya menambah ,jangan" over confident"

Monday, March 30, 2009

Tinggal 7 Hari Rakyat Membuat Keputusan

Calon kita HJ Nizar ,calon BN Ismail Sapian dan Calon bebas Kamarul Ramizu 670421085237

CALON KITA IR NIZAR JAMALUDIN SELESAI MENYERAHKAN BORANG PENCALONAN
Pencadang Rahim Ismail,Bendahari Kawasan dan Hj Hasan Saleh,Ketua Kampung Jelutong.
Gambar Rahim Pencadang Pihak HJ NizarDILUAR DEWAN MPT HJ ASMUNI AWI MENENANGKAN PENYOKONG

CALON RAKYAT IR NIZAR JAMALUDIN PADA 29 MAC 2009


Umno kini menggunakan jentera kerajaan. Duit pembayar cukai digunakan untuk membantu kempen UMNO. Mengikut Sdr Fadhil Idris Ejen Pilihanraya HJ Nizar, tiga gambar sahaja boleh digunakan Tuan Guru Nik Aziz,Tuan Guru Haji Hadi dan Hj Nizar,sementara UMNO ,Dato Najib ,Muhyiddin dan Ismail Sapian tetapi sebaliknya gambar Zamri yang dipamerkan?Isu derhaka ,isu tanah ,putar belit maklumat itu yang dimainkan media arus perdana .Contohnya isu kenapa Nizar tidak menulis jawatan MB dalam borang penamaan.Jikalau ditulis mereka akan buat bantahan untuk Pegawai Pengurus Pilihanraya menolak kertas pencalonan Hj Nizar.


Kini mereka terdesak meminta rakyat tidak keluar mengundi ,jikalau tidak keluar mengundi mereka BN akan menang,analoginya DUN Trong peratus keluar undi rendah menyebabkan Rosli Husein menang.