BLOG BARU

UNTUK MAKLUMAT LANJUT SILA KE BLOG BARU KAMI.
1.KLIK DISINI.


Sunday, January 18, 2009

prk.................17/01/2009 kuala terengganu

seperti yang diketahui..Pas berjaya merampas kerusi Parlimen K,Terengganu dgn majoriti 2631 undi..
Tetapi persoalan saya masih banyak lagi ,lebih dari 30 ribu pengundi ,lebih dari 70% dari mereka berbangsa melayu dan masih lagi mengaku diri mereka Islam ,, menyokong BN..apakah mereka tidak dapat menghidu atau pun buat-buat tak faham dengan kerenah-kerenah/tindakan-tindakan pemimpin BN yang bertindak mengikut sedap hati perut mereka,bertindak untuk mengekalkan kepentingan diri mereka dengan mengabaikan kepentingan rakyat dan masyarakat.
Penyokong-penyokong ini juga hanya digula-gulakan dengan satu habuan yang amat sedikit,dari serendah rm 50 hingga rm ribuaan ringgit...dan mereka ini sanggup menjadi alat dalam rangkaian menghancurkan agama dan bangsa...tanpa ada kesderaan dalam diri mereka.....kenapa ini terjadi atau memang sudah menjadi nasib badan diri mereka,yang mana hala tujunya di pilih oleh diri mereka sendiri...????
.
perstiwa-persitiwa...........muslimat khususnya dari perak dilarang membaca surah Yasin di Masjid tengku Zaharah (masjid terapung)oleh AJk...solat sunat dibenarkan ,membaca yasin tidak dibenarkan.....apakah membaca Quran dalam masjid ini dibenarkan atau tidak? tak dapat dipastikan...


akhir nya kumpulan muslimat tadi mengambil keputusan membaca surah Yassin di tepi Laut
saja...lagi nyaman ,aman dan khusyuk.

abg Ali: jalan yang kelihatan digambar ini di buat pada 16hb pagi..sebelum ini jalan ini lorong tanah....tidak terfikir ke oleh penduduk-penduduk sekitar projek seumpama ini adalah sogokkan..duit yang digunakan untuk membuatnya bukan nya duit kepala bapak pemimpin BN itu,tapi adalah duit kita bersama,duit rakyat,,kenapa tiada sebarang perancangan....kalau pun betul jalan ini diperlukan kenapa hanya menjadi kenyataan pada 16hb.....????
Kumpulan Muslimat tanpa mengharapkan sebarang imbuhan hanya Berserah Kepada Allah ..siap sedia walau dimana tenaga mereka diperlukan...perbelanjaan dan kos ,ditanggung sendiri,hanya sedikit sumbangan dari kawasan atau pun cawangan...bukan sumbangan atau keuntungan yang dicari tapi keredahan Allah swt yang diharap,dengan satu harapan ..agar dapat Islam ditegakkan di muka bumi ini..
mesej muslimin: cukup jelas...duit/wang kertas diikat dilambai-lambaikan .....rasuah/duit tidak dapat dipisahkan dari BN....perayu BN gadaikan diri dan maruah hanya kerana duit yang tak seberapa..harga maruah dan diri serendah ini.....(tanggapan pemimpin BN)
Seloka Tok Guru: Rasuah oh Rasuah,Beri Salah,Tak Beri Kalah,Buat Umno serba salah....
//tambahan sikit=....BERI PUN KALAH,BUAT UMNO TAMBAH GILO...
DUA ekor ini melampau gilo..sampai menjerit-jerit dan semburkan kata-kata lucah kepada perayu-perayu undi Pas (rupa macam mat stim aje)
hasil asakan-asakan dari perayu undi Pas dua org perayu BN mengalirkan air mata dan akhirnya lari meninggalkan tempat itu...(rm tak cukup untuk menahan asakan Pas)..
Baspas: kesian..diharap kesedaraan dlm diri mereka selepas ini...walau pun kesian tapi asakan dari perayu Pas tiada yang bohong semuanya benar dan berfakta....cuma mungkin Perayu Bn yang tersintak dgn hujah-hujah yang dikeluarkan oleh Perayu Pas..lari meningalkan perjuangan mereka...perjuangan wang..
hasil usaha mereka berakhir disini....bendera yang mereka kibarkan,,ahkirnya dikutip dan pijak oleh mereka sendiri....tidak seperti petugas-petugas Pas,turun dan dibawa kembali ke markas,,,duit org ramai dihargai..
baspas:

0 comments: