BLOG BARU

UNTUK MAKLUMAT LANJUT SILA KE BLOG BARU KAMI.
1.KLIK DISINI.


Sunday, May 4, 2008

Dialog bersama YB TAI SING NG & AHLI PAR HJ ROSLAN

Jebong(Dun Sepetang).04/05/08 jam9 pagi.
Satu dialog penduduk bersama YB,YB telah dianjurkan oleh Caw Pas Matang Road/UPU Jebong.

YB Tai bersama s/u beliau Sdr Kahirul dengan diiringi oleh N/YDP Pas Kaw Bkt Gantang Ust Zul bersama dengan Ketua Dewan Ulamak Ust Basiron,turut diwakil oleh sdr Fadhil selaku Pembantu Khas YB Roslan Shaharum.

Dlm ucapan Ust Zul beliau mengikatkan bahawa perlunya sering diadakan program-program seperti ini,untuk merapatkan lagi perhubungan rakyaat dan YB,YB,kerana kita dibawah PAKATAN RAKYAAT,sentiasa bersedia,menjalankan tugas sebagai WAKIL RAKYAT yg dipilih oleh rakyaat,bukan sebagai YB,YB yg lepas hanya nampak muka selepas 4 tahun dimenangi...

YB Tai ,minta rakyaat keluarkan idea,idea atau sebarang cadangan kalau ada,walau pun k`jaan telah mula menyusun program-program yang menafaatkan rakyaat.
Respon kepada solan yang dibangkitkan oleh penduduk ,beliau berjanji akan cuba menyelesaikkan masaalah air yg dihadapi oleh penduduk sekitar itu walau pun masaalah itu telah dihadapi oleh mereka lebih dari 20 tahun.

Dalam satu soalan yg dibangkitkan, mengenai masaalah Jenayah yang semakin meningkat dikaw Matang dan sekitarnya,beliau juga mengatakkan akan cuba ujudkan lebih banyak kursus2 utk pemuda/i sekitar supaya dapat mereka menjadi Rakyaat yg lebih bertangungjawab,beliau juga akan berbincang dengan OCPD daerah ,untukmengadakan satu pondok Polis di kaw Matang(sekarang Balai POLIS yang terdekat di Kuala sepetang).
Selaku Exco Industri,Penerangan & NGO,YB TAI juga akan cuba ujudkan industri-industri kecil
yang kelak akan memberi menafaat kepada penduduk sekitarnya...

Susulan dari soalan berkenaan AIR,YB bersama rombongan telah melawat ke Jebong kiri,beliau telah melihat sendiri,dan berbincang dengan para petugas Parlimen YB Roslan.Petugas Parlimen telah berjanji akan bekerjasama dengan s/u beliau sdr Khairul,untuk menyelesaikkan masalah AIR yg dihadapi lebih dari 20 tahun.
majlis berakhir pada jam 11.30 pg.

baspas

0 comments: