BLOG BARU

UNTUK MAKLUMAT LANJUT SILA KE BLOG BARU KAMI.
1.KLIK DISINI.


Sunday, August 10, 2008

Aktivit Sabtu 09/08/08

Sabtu 09/08/08 .

  • 12t/hari YB Roslan hadiri majlis kenduri kahwin di rumah Ust Hatta.
  • 1 t/hari menghadiri satu lagi majlis kenduri kahwin di Kg Air Kuning bersama T/YDP Ust Zul.


Mangsa sedang menerima bantuan


Selepas itu pada jam 2.30 t/hari majlis Dialog Rakyat dan menyampaian Bantuan Banjir di Dewan Orang Ramai Kg Dato Hashim.Majlis tersebut turut dihadiri YB Osman dan YB Tai.

Sebanyak 11 keluarga menerima bantuan dari JKM yang disumbangkan oleh YB Roslan.

KG tersebut pada awalnya dikenali sebagai kg batu 2 1/2 ditukarkan nama ke Kg Dato HJ Hashim sempena nama YB BN (Allahyarham) selama 4 penggal yang menetap disitu.Penulis yang mengenali beliau secara peribadi menyifatkan beliau sebagai seorang yang bertangungjawab dan berjiwa rakyat,tetapi cuma landasan perjuangan yang berbeza.

Kg tersebut juga merupakan kubu kuat BN selama itu ,menunjukan berubahan yang amat ketara dalam PRU yang lepas .PAS dan PKR memenangi hampir semua peti Undi walaupun agak tipis.Rumah rumah segera dalam pembinaan haram.

Lawatan ke KG Teratai dalam daerah DUN Sepetang bersama YB Tai.YB Tai selaku Exco K`jaan Negeri berjanji menyelesaikan masaalah setinggan yang menduduki tanah2 tersebut melebehi 20 tahun,beliau juga memberi amaran kepada peneroka2 baru supaya hentikan pembinaan rumah-rumah yang baru atau hadapi tindakan dari PDT.Lawatan bulan lepas hanya 52 nama yang didaftarkan tapi sekarang meningkat hampir 70,kata beliau merujuk kepada soalan YB Roslan.YB Roslan turut berjanji memberi sokongan dalam usaha YB Tai dengan syarat tiada lagi peneroka haram.

Program bulanan sekretariat Wacana Ilmu dalam menjadikan Dataran Changkat Jering sebagai medan Ilmu mendapat sambutan yang baik.Pada awal program kehadiran sekitar 50 org..meningkat sekitar 300 org bila Ust Kamal Ashari memulakan ucapan beliau sebagai penceramah pertama kerana beliau perlu segera ke KL.YB Roslan berucap didataran

ulasan ucapan YB Roslan dan Ust Kamal...mungkin dari sisibukit atau abdulrahman...ana tak sempat nak catat..

baspas:

0 comments: