BLOG BARU

UNTUK MAKLUMAT LANJUT SILA KE BLOG BARU KAMI.
1.KLIK DISINI.


Friday, August 8, 2008

TAUTAN KASIH IKATAN MUAFAKAT08/08/08 MATANG GELUGOR.

Projek anak angkat anjuran UPSI dirasmikan oleh YB Roslan selaku Pengerusi Yayasan Perak ptg tadi.

Program perasmian YB Roslan tersebut sepatutnya diadakan di sek keb Matang Gelugor,tetapi di halang oleh Guru Besar dengan alasan arahan dari kementerian tidak membenarkan ahli2 politik mengadakan sebarang program dalam kawasan sekolah.

Atas insentif ketua kampung sdr Ghani dan urusetia Program, majlis tersebut diadakan di Dewan Orang Ramai Mtg Gelugor dengan jayanya.


antara ucapan YB Roslan:
Peruntukkan sebanyak RM1000 diluluskan Yayasan Perak walaupun yang dimohon urusetia hanya rm650,dan sumbangan peribadi saya untuk gotong royong sebanyak Rm100.

Pelajar2 kini akan menjadi pemimpin dimasa depan,keluarkan pelbagai idea yang dapat meningkatkan taraf hidup masyarakat.

Jangan jadi pemimpin pemecehbelah masyarakat sebagaimana yang berlaku sekarang dikalangan Pimpinan BN dan juga kakitangan k`jaan yang tidak profesional,yang mana mereka bertugas ikut kepentingan peribadi.


Beliau turut mengingatkan bahawa Dermasiswa utk pelajar2 neg Perak masih terbuka ,boleh memohon jika diterima masuk ke IPTA dlm program Ijazah dalam negeri,peruntukkan sebanyak rm5 juta disediakan oleh k`jaan Pakatan Rakyat Negeri Perak untuk diagihkan kepada pelajar2 yang layak.


YB Roslan sedang memberikan ucapan


Timbalan Pengarah program bersama Keluarga angkat beliau.

YB Roslan turut menyentuh dengan sikap double standard pihak 2 tertentu,dimana pada 06/08/08 satu majlis yang diberi nama KUNJUNGAN HORMAT & PERJUMPAAN MASYARAKAT,telah diadakan didewan Sek Menengah ST GEORGE Taiping,dan ucapan telah diberikan oleh YB Mohamad Zahir ADUN Kamuntung (BN).dimana MASYARAKAT seperti yang terpapar dibanner....murid2 sekolah dijadikan alat untuk politik murahan mereka...ini bukan pecahbelah masyarakat ke?buat program atas nama masyarakat tapi murid2 sekolah dijadikan alat oleh mereka..YB Mohamad Zahir berucap didepan pelajar Sek St George.murid2 dalam program anjuran BNbaspas:

0 comments: